Kungshallen med Johanna
// Allmänt

Nu är jag på tåget på väg hem med Johanna! Vi har varit i stan och ätit middag, blev nachotallrik. Gottgott! Idag ska vi bara mysa med godis hemma hos mig och hon sover över. Behöver vila efter att ha festat 2 kvällar i rad! Pusspuss.



"Veckans talk"
// Åsikter/tankar

Gammal bild, men vi har så få ihop

Jag och Moa tänkte starta med något som vi kommer kalla "veckans talk". Dock kommer vi inte lägga upp de varje vecka då vi kanske inte har tid att ses jämnt eller liknande. Vi kommer helt enkelt göra det när vi har tid och ork! Men nu till våran första som kommer upp på höstlovet skulle vi vilja ha tips på ämnen vi kan välja mellan. Ni komme även få chansen att ställa frågor angående de ämnet, om ni undrar något speciellt. De är alltså ingen "pod" utan en video och vi kommer svara på era frågor och diskutera kring dom eller prata om vad vi tycker och tänker kanske ang skolan t.ex. Så tipsa om ämnen nu och skriv gärna vad ni tycker om våran idé! Kramis.


Dagens outfit
// Outfits

Stickad tröja - hm / Bootcut jeans - Hollister / Skor - Converse / Jacka - Veromoda / Väska - MK


Ny vecka nya tag
// Allmänt

Updaten har sugit den här veckan och de ber jag om ursäkt för. Men imorgon är det måndag vilket innebär ny vecka, nya tag. Helgen har varit härlig men har kunnat varit bättre. Fest i Huddinge igår, avbröts eftersom att de kom poliser då de tydligen skulle varit "flempan" folk som följt efter folk som skulle till festen. Slutade med att jag hamnade i Tyresö och på vägen hem därifrån idag träffade jag på Mickis, Felicia och Fanny så hängde ett tag med dom och sen kom jag hem. Brorsan har nyss efter massvis med år lyckats övertala mamma till att låta oss köpa hund, sitter och kollar på raser nu och tror jag vill ha en amstaff! :D  


Me and Hanna
// Allmänt

Åh vad jag saknar det håret! 

Nu är jag med Hanna, och planerna för kvällen är jätte oklara. Vi ska iallafall träffa Matilda och sen ska jag och Hanna sova över hos henne eller mig. Antingen blir de fest i Tungelsta, krök i Tyresö, mys kväll hos Hanna eller så träffar vi några. Haha varför så himla dåliga på att välja.. Vi hörs imorgon, hugs. 


Ställ frågor till mig på ask
// Allmänt

Ja, nu tycker jag att ni borde ställa lite frågor på min ask. Är så seg på att svara på frågor i bloggen så nu kör vi att jag svarar på ask ett tag, tryck här


+ Cravings
// Mode


Mössa HÄR / Bälte HÄR / Skor HÄR / Jacka HÄR / Väska HÄR


Tankarna på annat
// Åsikter/tankar


Förlåt för dålig bloggning både igår och idag.. Ska försöka göra några bra inlägg imorgon. Min hjärna håller på att sprängas, så mycket saker i mitt huvud just nu. Jag ångrar vissa saker så grovt, fast de är länge sen de hände och de flesta andra hade släppt de nu. Jag ångrar små saker, som jag inte behöver ångra. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, åh gud. Alla har jobbiga stunder och nu har jag en av mina, så det är anledningen till blogg updaten. MEN jag ska komma med minst ett ordentligt inlägg imorgon! Kram. 


Syssling från Frankrike
// Allmänt

Godmorgon! Vaknade jätte sent idag... Jag och Amanda gick upp och gjorde frukost, och nu måste jag skynda mig hem för om en halv timme så kommer nämligen min syssling från Frankrike hem till oss. Han är här med sin flickvän som är halv svensk så nu kommer de komma hem till oss, ska bli kul att träffa hans tjej också! Han är ju min syssling från pappas sida (han är alltså halv grek som mig) så nu blir de att prata Grekiska. Vi hörs senare, pusspuss. 


Vinnarna av Luxcase tävlingen..
// Tävlingar

Är... Trumvirvel... Agnes Hagelberg & Minja Sisic
Ni får höra av er med adress antingen till min mail: [email protected] eller till min facebook: Irene Mantonanakis.
Till er andra, jätte kul att ni deltog och de kommer fler tävlingar där ni kan bli vinnare! Kramis. 


Kjol ännu än gång
// Outfits


Tröja - Ginatricot / Kofta - Ginatricot - Kjol - Salt
 


Sminkning
// Allmänt


Vill man inte själv ha sådär mycket smink hemma..? Girldream. 

Vi startade dagen med att sminka oss med smink från Mary kay hemma hos en tjej som säljer deras produkter. Hon ville använda våra ansikten till "före och efter" bilder. Hon guidade oss genom sminkningen men vi fick lägga på sminket själva. Amanda fick en "hårdare" sminkning med svart ögonskugga och jag valde en mjukare sminkning med bruna ögonskuggor. Kul att hon ville använda sig av oss till deras mapp de visar för kunderna. 


Helgens planer
// Allmänt


Har inga nya bilder så denna från igår får duga.. 

Hur mår ni och vad har ni för planer för kvällen? Jag själv ska spendera helgen med Amanda men planerna för kvällen är väldigt oklara. Vi kanske åker till Tyresö, kanske stannar här. Vi får helt enkelt se! Imorgon ska vi bli sminkade då Kicks ska använda våra ansikten som "före" och "efter" bilder. Kulkul! Efter de kanske vi ska träffa Ian. Egentligen är hela helgen jätte oklar förutom att den ska tillbringades med Amanda och att vi ska sminkas imorgon. Så återkommer imorgon istället, puss! Btw, glöm inte delta i tävlingen längre ner, den avslutas på söndag.


Dagens dresscode
// Allmänt, Outfits

Foto taget av: Ena Iglebaek

Lång dag med dåligt väder... Men den blev ändå lyckad! Började med att träffa Ali i Haninge centrum, då de var Big mac för 5 kr på Mcdondalds så var de väldigt mycket folk där så träffade bla på Oliwer, Julia, Linda, Felicia, Vagge mm. Stötte även på en bra vän till mig som jag verkligen behövde prata med! Är så glad att jag träffade henne och fick saker lite utrett.. Sen åkte jag in till stan, träffade Ena och vi satte oss på ett fik och bara pratade. Jätte mysigt! Efter de blev de middag och fika med mamma hemma hos Linnea och Maja där även Niklas min klasskompis och Linneas pojkvän var. Sen slutade kvällen med att träffa Danne en snabbis och nu är det dags för läggdags, godnatt! 


Godmorgon
// Allmänt

Godmorgon på er! Jag har inte gått till skolan idag pga jag fortfarande kände mig lite sjuk imorse. Var sjuk igår också.. Men nu är de lite bättre och jag måste nämligen in till stan och träffa Ena. Så tänkte börja fixa mig lite smått nu så jag inte slappar för mycket och behöver stressa sen, kramis!


Innelistan
// Mode

• Scarfs. Tycker det är en as snygg detalj för att göra den enkla svarta skinnjackan snyggare. Såg en beige/brun på Belle Shoes i Farsta c med döskallar som var riktigt söt och den kostade bara 100:-. Hade dock inga pengar med mig då men ska försöka köpa den om någon vecka  eller så.

• Fanny Lyckman.
Måste hissa Fanny Lyckman! Hon är min absoluta inspiration, älskar hennes stil, hennes bilder och hennes utseénde. Om ni inte varit inne på hennes blogg måste ni gå in nu, tryck här!

• Mössor med tryck.
Har ju kommit in massa mösser med t.ex texten "Vouge", "Homies", "NYC" osv. As snyggt enligt mig och verkar ha blivit väldigt inne här i blogg världen. Finns massor på chicy.se.  

• Primeboots & Johnny bulls kängor.
Själv tycker jag inte Hunters och Uggs är lika snyggt längre. Hunters har blivit så standard och Uggs har folk haft i evigheter känns de som, sen jag gick i.. 5an? Men de är ur mysiga och fortfarande söta. Men tycker Primeboots/Johnny bulls och andra kängor tar hem priset!


Skal från Teknikmagasinet
// Tips

(Bilder på min vän Moas skal)
Är ni precis som jag..
 och lyckas alltid tappa eran mobil eller få den sönder? Jag har somsagt ingen telefon just nu pga skärmen är sprucken och har inte prioriterat att fixa mobilen än. Men såfort jag fixar den ska jag införskaffa mig något skal från Teknikmagasinet som täcker hela mobilen! Det gör det typ omöjligt för mobilen att gå sönder. De på bilden är lite mer standard skal, finns även i brunt, svart, vitt, lila och rosa. De har också skal som täcker hela mobilen men är inte lika tjocka och har fler detaljer. Skalen ligger på ca 150 kronor st. Har några vänner som köpt dessa direkt efter att det fixat sina mobiler och det är super nöjda. Teknikmagasinet också mobil hållare för när man tränar. Sök på " izound Iphone 5 Armband Pink" på teknikmagasinet. As bra att ha på gymmet eller när man går ut och springer. Gillar de rosa som ser så girly ut men ändå lite hårt på samma gång med de gråa/svarta detaljerna. Även de finns i andra färger t.ex blå och svart. 

- Någon av er som använder skal runt hela telefonen? och vad tycker ni om de?
Glöm inte tävlingen längre ner där du kan vinna skal från Lux-case. 


Zumbapass
// Träning & kost

(Känner att bilderna är riktigt gulfärgade och jag ser helt risig ut, men vem är snygg efter ett tränigspass?)

Mamma drog med mig och Annie på ett zumba pass i Farsta centrum som hon tyckte vi skulle pröva på. Riktigt kul, men svårt också. Första låten förstog jag ingenting på, sen gick det bättre! Så för er som tycker Zumba låter intressant så är de zumba pass på Sats i Farsta c varje tisdag kl 19.30-20.30. Kändes skönt att röra på sig och imorgon bitti kl 7 väntar ett träningspass med Noghor. Godnatt på er! 


Ny parfym
// Shopping


Fick en Jimmy Choo parfym från mammsen, så glad! Inte så van att använda sånna här dofter men gott luktar den iallafall och kanske inte är någon jag kommer använda i skolan men till fin middag osv! 


Mer bilder från fotograferingen
// Allmänt

Fotograf: Ena Iglebaeck


Tävling i samarbete med Luxcase
// Tävlingar

 
2 vinnare kommer dras och man får välja ett skal/fordal för högst 300:-. Super enkla regler! Allt ni behöver göra är att:

• Gå in på Lux-case, välj ut ett skal och länka till skalet i en kommentar. (Fyll i email så jag kan kontakta vinnarna)
• Gå in och gilla deras facebook sida, det kan du göra här
• För större chans att vinna skriv ett inlägg om att du är med och tävlar och länka till de här inlägget eller lägg upp en bild på de här inlägget på ig och tagga #irretävling.

Tävlingen avslutas på söndag!


Farsta med Moa
// Allmänt

Mamma berättade för mig igår att det var rea på Design only i Farsta! Och det var de, super bra priser faktiskt. Dock hittade jag inget som föll mig riktigt i smaken förutom ett par skit snygga Acne jeans men de var för små... Men om någon av er vill ha ett par billigare märkes jeans borde ni åka dit och kolla, för de fanns bra jeans fast i lite mindre storlekar så för er med lite smalare ben än mig. Efter att gå i massa butiker så satte vi oss och fikade på Espresso House, sen på vägen hem stannade vi vid en bänk och pratade om allt. Super skönt, vi hade ju inte träffats på väldigt länge. Håll er uppgraderade för snart kommer en tävling här på bloggen, hugs!


Questions/Answers
// Q/A

Svar på lite frågor som jag fick innan jag bytte tillbaka till blogg.se

Q - Blogg.se! varför vill du byta?
A - Jag ville byta för att jag själv upplever att statestiken suger på myshowroom, varför vet jag inte men jag antar att folk bara föredrar att läsa bloggar på blogg.se. En anledning till varför jag böt dit från början var ju också att man skulle tjäna pengar men de samarbetet de hade med bloggerfy är ju nu borta så jag kan lika gärna blogga på blogg.se då. Men jag tycker att Myshowroom har riktigt snygga sidor!

Q - Vilka bloggar läser du? 
A - Jag läser bla Biancas.nu, Nickys.se, Palosfoto.blogg.se och många fler. 

Q - Hej skit snygga bilder! Fotar du med kamera eller mobilen? Om du fotar med kameran hur får du över bilderna på mobilen? Eller har du bara dom på datorn?
A - Jag fotar oftast med min kamera, Nikon D3100 och jag laddar upp bilderna på bloggen och spar de till mobilen genom att gå in på bloggen och trycka "spara". Annars går det ju att skicka bilden till någon på facebook, gå in på fb meddelandena på mobilen och spara (om man nu inte har blogg).

Q - Vart ligger affären lager157?
A - Den är nyöppnad i Port 73 i Haninge, den kanske finns på fler ställen och då är det bara googla.

Q - Skulle inte du kunna göra irres Hissar och dissar inom mode o grejor?
A - Jo jag fixar det i veckan. 

Q - Är så himla avis på dig. Har ungefär sån kropp som första bilden och har alltid mått dåligt över det. Gymmar nu sen några månader tillbaka. Mina kompisar säger att dom märker skillnad men helt ärligt märker jag inget själv.. Min mage är inte så fettig utan mer hård (någon cm in alltså) där det är hårt och det är mer utåt, vet inte hur jag ska förklara. Kommer jag aldrig kunna bli smal? 
A - Om du gymmat i 7 månader borde de skett lite förändring iallafall, och du kanske inte ser det för att du kollar dig i spegeln varje dag. Men ger du allt på gymmet? för det är viktigt! Få motivation genom weheartit och träningsbloggar. Att magen är hårdare 1 cm inåt, så är det för de flesta! Magmusklerna sitter ju innanför "fettet". Och för att du ska få musklerna att synas gäller de att få bort lite av fettet på magen och de gör du genom att inte stoppa i dig för mycket sötsaker (alltså tänk på vad du äter) och genom att fortsätta röra på dig och träna magen super hårt. Du ska få träningsverk, då vet du att du kämpat och att det tagit! Men tänk på att du måste träna ryggen ifall du tränar magen, annars kan du få problem med ryggen om den inte orkar bära upp magens muskler. Klart att du kommer kunna bli smal, det är bara fortsätta kämpa. 

Q - Skulle du snälla kunna lägga upp vilka övningar du gör? Skulle vara så sjukt snällt för försöker själv träna för en finare mage och kropp överhuvudtaget. Stay beautiful!
A -  Jag använder mig av de vanliga tråkiga situpsen, plankan och den när man ligger på rygg och någon puttar ner dina ben och de får inte nudda marken så ska du dra upp de igen (jag tränar oftast med någon, haha). Och sen eftersom de var någon mer som ville att jag skulle ladda upp magvideon igen så har du den här under, den funkar super. 


Nya body splashes
// Shopping

Mamma kom hem med dessa nyss och blev jätte lycklig. Min hade precis hållt på och tagit slut så de satt perfekt. Midnight Dare är en av mina favoriter, thank you mami!


Vilken oufit gillar ni bäst?
// Outfits

1

2

eller 3?


Jag ♥ Hunkydory
// Mode

Slängde ihop ett collage med snygga plagg från Hunkydory, för er som inte vet är det ett märke som säljs på bla NK. Börjat tycka det är uber snyggt med blåa jackor och den här jackan lyxar verkigen till de med den uber snygga kragen. Även skärp är något jag fallit för på den senaste tiden, bruna skärp passar perfekt till blåa jeans och hur snyggt är inte det här skärpet? Love the details. Det jag gillar bäst hos Hunkydory är deras stickade tröjor, och tycker både den vita som tjejen har på sig och den gråa ser riktigt fräsha och mysiga ut. Så skönt att ha på sig de nu när de börjar bli kallt och ännu skönare att man kan känna sig snygg samtidigt. Tycker alla ni borde gå in på deras hemsida och kolla in deras produkter som enligt mig är helt awesome. Tryck HÄR eller på collaget ovanför för att komma till deras hemsida.


Nästa: utgång
// Allmänt

Just nu är jag hemma hos Amanda och vi har precis fixat klart oss, över har ni dåliga "outfit" bilder men får duga nu för kameran laddade precis ut när jag skulle fota. Vi ska till Tyresö, kommer bli awesome hoppas vi.. Men jag hoppas alla ni får en trevlig kväll så hörs vi imorgon, puss cuties. 


Ang förändringen
// Träning & kost

Jag har fått väldigt mycket frågor ang hur jag tränade för att nå mitt mål från vintern till sommaren.
I vintras började jag gymma med 2 kompisar och i början gymmade vi 2-3 gånger i veckan ordenligt och sen så åt jag nyttigt. Jag köpte hem nyttiga flingor, bröd osv till frukost eftersom att ljust bröd inte alls är lika bra. I skolan så tog jag de alternativ som var nyttigast och när jag gymmade efter skolan köpte jag någon frukt före och efter. Till middag åt jag bara vanlig mat och om det var t.ex kött och potatis så skippade jag beanesåsen, var det pasta skippade jag ketcup, skippade onyttiga såser. Oftast bad jag dock mamma göra ris eller bulgur till mig eftersom pasta osv innehåller mer kolhydrater. På gymmet började vi alltid med att pw på rullbandet eller crosstrainer, ibland cykla också. Jag gjorde alltid "konditions" övningar i en timme för att jag skulle bränna fett sen gick jag över till styrka då jag gjorde ungefär 2 varv på maskinerna och sen brukade vi köra plankan/situps + rumpövnignar och även en mag video jag lagt upp här förut som är super bra. Jag måste även vara ärlig och säga att jag slarvade med maten under en period och skippade lunchen i skolan och åt bara sånna här bantnings "chokladkakor" typ. Vilket jag inte alls fick energi av. Men sen åt jag mer friskt. De sista överfettet som gjorde magen helt platt gick bort i somras bara av anledningen att jag rörde mig mycket mer och som ni nog vet äter man inte lika mycket för att man är ute med polare, på stranden mm. Men det är klart att min träning under vintern och höstern hjälpte bäst. Där fick ni veta hur jag gjorde, tyckte jag tränade lagom mycket och åt lagom nyttigt. Om ni vill att jag publicerar den grymma mag videon igen så är det bara kommentera.


Back here
//

Nu är jag tillbaka här på blogg.se och det känns super än så länge. Jag har köpt design av Ena, så vi träffades och jag blev fotad av henne och så kollade vi på designen hon hade gjort tillsammans och så sa jag om de var något jag ville ändra eller lägga till. Tyckte Ena var super bra både på att fota och designa, super trevlig var hon också! Sjukt nöjd men nu undrar jag vad ni tycker? btw, min gamla domän "irres" kommer komma tillbaka måste bara fixa DNS koderna.