Questions/Answers
// Allmänt

Q -Jag förstår inte varför du går på LCHF när du säger att du redan är nöjd med dig själv?
A -  Lchf är något jag mår bra av. Jag äter gott, blir mätt och ser resultat. Många reagerar och tycket det är konstigt att jag som ung går på en "diet" men jag får ju äta den mängd jag behöver och är pigg. Jag mår bra i min kropp, skäms inte över den och tycker det är FEL när folk kallar mig överviktig. Men jag skulle kunna bli liite smalare och nöjdare, därför är det väl toppen att göra det på ett sätt som även får mig att må bättre?


Bilder av Ena
// Allmänt


Fotograf: Ena Igle


Morgonpass
// Träning & kost

Igår kväll bestämde jag mig verkligen för att jag skulle upp och springa idag på morgonen. Och det gjorde jag! Hittade ett super bra "pass" att följa på en träningsblogg, här. Tyckte det funkade perfekt då jag just nu med min kondition inte alls skulle lyckas att köra en vanlig jogging tur särskilt länge. Rökningen har förstört min kondition massvis. Men det är bara att bygga upp den igen! 


Mkhome.se
// Tips

Mkhome.se är en hemsida som säljer inrednings prylar, allt från doft ljus till bord. Jag själv tycker det är väldigt kul att handla nytt till hemmet, de känns alltid mycket roligare. Mkhome säljer bland annat väldigt fina kuddar, lyktor, ljus mm.
Tyckte den här vasen hade riktigt fina färger! Skulle ge mycket liv och passa perfekt i ett ljust rum. Gillar att det är blandat ljus blått, mörk blått och grönt. Påminner mig om havet, den hittar ni här. Tvålpumpen tyckte jag var väldigt fräsh och snygg. Gillar att den är randig i två enkla färger. Passar in i de flesta badrum, den har ni här.De guldiga skålarna är så söta! Hur smarta är det inte? skulle jag vilja köpa hem till mig, hehe. Äppel och päron skålarna hittar ni här. Älskar ljus, tycker de är så mysigt i många stunder. Till middag, till film mys, när man badar badkar osv. Den på bilden finns även i andra storlekar, super snygga. De hittar ni här.

Jag tycker att ni borde kika in på deras hemsida och se ifall ni hittar något ni tycker om, tryck här. Om ni vet någon som tycker om inredning kan ett presentkort därifrån också vara väldigt smart.


Shoppingdag med mamma
// Shopping

Igår var jag och shoppade med mamma. Skorna över var 1 av 6 saker jag fick med mig hem. Tänkte visa en sak i taget. Börjar med dessa skor från Hilfiger som jag älskar! Lite roligare än converse. Ni får se nästa imorgon!


Latest
// Allmänt

Nya former och mys på mors dag till mamma / Min nya klänning / Mina nya skor
Fyra dagar i rad har spenderats på Rudan med vänner
Träffade mina älskade kusiner


Ingen kamera - sämre blogg
// Allmänt

Det är så tråkigt att min kamera gått sönder! Hade precis fått upp suget för bloggen igen, Känns så tråkigt att blogga med mobil bilder, men de kommer att bli så nu. Uppdatering då och då och då mobil foton. Tills jag har en kamera igen vilket jag hoppas blir i slutet av Juni. I helgen har jag spelat fotboll, varit i kungsan och träffat massor av vänner. Varit riktigt trevligt, bästa helgen på länge. Hoppas eran helg varit lika kul! Var ledig idag också, wiho. Imorgon med men tror jag ska åka till skolan och ha träslöjd iallafall, hörs!


Espresso house
// Allmänt

Efter skolan idag gick jag, Nikas och Azim till Espresso house och fikade. Vi satt och snackade om allt och inget i minst 3 timmar, fanns så mycket att prata om. Var väldigt kul. Fick även mina betyg från nationella i svenska och engelska idag. Ser ut som jag kommer få C i båda ämnena men beror lite på de sista uppgifterna. Jag är hyfsat nöjd iallafall. Min kamera är sönder, buhu. Vilket innebär sämre uppdatering, men ska försöka lösa det så fort som möjligt. 


Lchf plättar
// Träning & kost

Testade att göra lchf plättar till mellanmål idag! Tyckte ändå det smakade bra, annorlunda men gott. Till det hade jag grädde och lite bär. Var dock svårt att steka de, men blev bra tillslut.

Recept för en portion:
1 ägg
60 g keso
1 tsk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1/2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver


Svar på tal video
// Videoblogg



Lite mer om lchf
// Träning & kost

Eftersom att jag själv är ny med det här så vet jag inte exakt hur jag ska förklara. Det jag förstått iallafall är att ifall du endast äter protein, fett och ovangjorda grönsaker och skippar kolhydrater och socker så bildas inget fett och därför går du ner i vikt. Kroppen får börja jobba med ditt kroppsfett och bränner ner det istället. 

Min syn på det hela är att det är en bra "diet". Många har ätit så här i flera år och har de som deras matvana, de ser det inte som en diet. Jag tycker det är bra att man slipper behöva räkna hur mycket kolhydrater, kalorier osv du stoppar i dig utan faktiskt kunna äta så mycket du behöver (man behöver inte överdriva).

Under den korta period jag än så länge testat detta har jag mått väldigt bra, haft energi osv. Det som kan vara jobbigt är väl i skolan, om det inte finns något som passar att riktigt äta utan ris, potatis eller pasta. Som idag när det var köttgryta, visst funkade de och bara ta det och grönsaker men hade självklart smakat bättre med t.ex ris till.

Jag vet att många i vår ålder skippar att äta för att gå ner i vikt, jag har själv gjort samma sak. Det är ur kasst, man mår inte bra av det alls och det kommer inte hålla länge + kan leda till ätstörningar mm. Testa hellre lchf eller att följa tallriksmodellen, vad som helst! Men snälla, svält inte er själva. Även om du blir smalare så mår du inte bra av det. 

Ni kommer iallafall få en del lchf recept här på bloggen nu i framtiden och om någon av er också håller på med lchf och har något tips, kommentera gärna! 


Enkel outfit
// Outfits

En enkel outfit idag som jag hade i skolan! Så mysigt med tjocktröjor nu när de inte är världens bästa väder ute. Hoppas de blir sol till helgen bara.. Tränade handboll igår, älskar att tänka på annat ett tag. Idag är det vila och sen träning igen imorgon. I helgen ska jag få in något gympass också och på lördag blir det grönan. SÅ taggad! 


Yoghurt med banan
// Träning & kost

Gott och enkelt mellanmål! (vet dock inte om detta är bra för lchf, precis börjat med detta och vet därför inte så mycket)

Har börjat med äta lchf för en vecka sen. Det står för low carb high fat (lite kolhydrater mycket fett). Det jag inte får äta är då alltså socker och kolhydrater (ris, pasta, potatis, bröd, flingor t.ex). De du satsar på att äta är protein, fett och ovangjorda grönsaker. Eftersom det bara gått en vecka så är jag inget proffs om detta än, men tycker det känns bra än så länge och ni kommer få fler inlägg angående detta. Tänkte göra ett där jag förklarar mer imorgon.


Bra långhelg
// Allmänt

Det har varit en riktigt bra lång helg faktiskt! Igår och iförrigår var jag på två riktigt härliga fester, var på samma ställe båda gångerna. Kände de flesta som var där vilket var skönt och jag drack inte så mycket heller. Valborg blev dock rätt misslyckat. Idag var det planerat att jag och Daniel skulle dra och gymma men han hittar inte sitt gymkort.. men vi ska nog lösa det! Kram!